– Utrolig kult at dette ikke er en bedrift som er ferdig satt, men som er i enorm utvikling

 

MØTEMODUS: Eli Haugerud (til høyre) er allerede i full sving i sin nye jobb som klyngeleder hos Smart Innovation Norway. (Foto: Mari K. Buckholm)

Ny klyngeleder imponert over Smart Innovation Norway:

– Utrolig kult at dette er en bedrift som ikke er ferdig satt, men som er i enorm utvikling

I høst startet Eli Haugerud i stillingen som leder for Smart Innovation Norways to næringsklynger. Målet er å bidra til ytterligere vekst for både selskapet og klyngene.

Av Mari Kristine Buckholm, 10. november 2020

– Dette er et selskap som jobber med utrolig spennende ting og jeg liker veldig godt rollen som innebærer å fasilitere samarbeid, for vi klarer ikke gjøre ting alene. Vi er nødt til å gjøre det sammen. Det trigger meg, sier Eli Haugerud, ny leder for næringsklyngene NCE Smart Energy Markets og Cluster for Applied AI hos Smart Innovation Norway.

Hun er tydelig på at hennes nye arbeidsplass jobber innenfor svært spennende fagområder, noe som også er grunnen til at hun ønsket stillingen som klyngeleder i Smart Innovation Norway.

– Både kunstig intelligens og energi er områder jeg har stor interesse for. Særlig når vi kan koble dette opp mot bærekraftsarbeid som vil være viktig fremover. I tillegg er innovasjonsplattformen og samspillet mellom forretningsområdene Forskning & Innovasjon, Inkubator & Akselerator, Klynger, Smarte Byer & Samfunn og Kommunikasjon & Visualisering veldig spennende, påpeker Haugerud (bildet).

Variert og bred bakgrunn

Hun har rukket å være innom flere bransjer i sitt yrkesaktive liv, men har i utgangspunktet mastergrad i analytisk kjemi, som blant annet omfatter teknologi, analyse, matte og statistikk. Haugerud jobbet imidlertid ikke lenge i den verdenen, før hun ble en del av skoleverket som inspektør.

Etter dette forflyttet hun seg til IT-bransjen, hvor hun jobbet internasjonalt med teknologi og IT. Neste stopp var Norges største fagforening for akademikere, Tekna, hvor hun arbeidet med å bygge opp faglige nettverk.

– Først innenfor bioteknologi og havbruk, deretter innen olje og gass, så klima, bygg og anlegg, helseteknologi og til slutt Big Data. Jeg ledet og bygget opp den avdelingen. Så du kan si at jeg har jobbet mye med de samme fagområdene som vi har her, men da mer med personer enn bedrifter, forteller klyngelederen.

Før hun kom til Smart Innovation Norway hadde hun stillingen som samfunnspolitisk direktør og leder for innovasjon i Tekna. Samtidig bygget hun på utdannelsen sin med blant annet Design Thinking og strategisk innovasjon.

– Det siste jeg gjorde før jeg kom hit, var å lede innovasjonsarbeidet i Tekna og kjøre en del prosjekter med kunstig intelligens og maskinlæring i nye forretningsområder, sier Haugerud.

Skryter av dyktige kolleger

Med andre ord er hun godt rustet og gleder seg til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle to næringsklynger, én ung og én moden, i et selskap i stadig vekst.

– Det er et bredt spekter å sette seg inn og det kan være komplekst å forstå hvordan selskapet og verdikjeden henger sammen. Men jeg har blitt ekstremt godt mottatt. Det er så mange dyktige og positive mennesker her som hjelper meg i læringsprosessen, kommenterer klyngelederen.

Hun legger til:

– Jeg syns det er utrolig kult at dette ikke er en bedrift som er ferdig satt, men som er i enorm utvikling, og det er kjempespennende å få være med på!

Med sin brede bakgrunn håper hun å kunne bidra ved å koble medlemsaktivitet til strategiarbeid, og skape innovasjon på den måten.

– Jeg ønsker å bidra til at klyngeteamet kan gjøre en god jobb og spille dem så gode som mulig, avslutter Haugerud.

Oppdateringer

[social_feed facebook-ids=”187649621253013″ twitter-ids=”ncesmart” twitter-hashtags=”null”]